Excelsior er i dag Italiens største, og dermed også en af verdens største harmonikaproducenter. På den moderne fabrik lige udenfor Castelfidardo fremstilles hvert år mere end 2000 professionelle harmonikaer, hvoraf de fleste eksporteres. 
Excelsior er det harmonikamærke som har den største udbredelse i verden.
Excelsior fabrikken blev grundlagt i 1924 i New York, og blev på grund af den gode kvalitet hurtigt Amerikas mest kendte harmonikamærke.

I årene umiddelbart efter anden verdenskrig eksploderede harmonikaens popularitet, og ethvert danseorkester, stort eller lille, kendt eller ukendt, måtte have en harmonika med.
I Amerika var det næsten ensbetydende med en Excelsior harmonika. Blandt de mest kendte og betydningsfulde  harmonikaspillere fra den tid som alle valgte Excelsior kan nævnes Charles Magnante, Art Van Damme, Pietro Deiro Jr., men listen over kendte Excelsior harmonikaspillere er nærmest uendelig lang.

I 1948 blev en ny fabrik grundlagt i Castelfidardo i Italien. Med den øgedes produktionen, og kendskabet til Excelsior harmonikaen bredte sig hurtigt til de meste af verden. Lige siden har den fantastiske tone og kvalitet, samt det unikke tidløse udseende været værdsat af harmonikaspillere over hele verden.

I dag bygges Excelsior harmonikaer stadig som en helt unik kombination af gammelt traditionsfuldt håndværk og moderne industri. Ved fremstillingen benyttes de mest udsøgte materialer og løbende kvalitetskontrol sikrer perfekte instrumenter.

EXCELSIOR . . . The Sound of Prestige